نیلی بلاگ‌

کوری برفی چیست؟

1

کوری برفی، یا فوتوکراتیت، یک درد و ناراحتی موقتی در چشم است که پس از قرار گرفتن در معرض مقدار زیاد نور فرابنفش (UV) رخ می‌دهد. این وضعیت شبیه آفتاب‌سوختگی در چشم‌ها است. معمولاً جدی نیست و در عرض چند روز خودبه‌خود بهبود می‌یابد.

نور خورشید و کوری برفی

نور خورشید پرتوهای فرابنفش نامرئی‌ای منتشر می‌کند که به سطح زمین می‌رسند. این پرتوها باعث آفتاب‌سوختگی می‌شوند، مخصوصاً زمانی که از کرم ضد آفتاب، سایه، یا لباس برای محافظت از پوست خود استفاده نکنید.

کوری برفی زمانی اتفاق می‌افتد که پرتوهای فرابنفش به چشم‌ها آسیب بزنند. سطوح چشم، مانند پوست، به این پرتوها حساس هستند. این حساسیت باعث می‌شود که هنگام مواجهه با نور شدید، برای محافظت از چشم‌ها، چشمان خود را نیمه‌باز یا جمع کنید.

علائم کوری برفی

علائم کوری برفی می‌توانند چند ساعت یا حتی یک روز پس از آسیب اولیه به چشم ظاهر شوند. هنگامی که چشمانتان دچار آفتاب‌سوختگی شود، ممکن است دچار موارد زیر شوید:

درد چشم
اشک‌ریزش
تورم چشم
سردرد
دیدن هاله‌های نور در اطراف منابع نوری
احساس شن‌ریزه در چشم
قرمزی در سفیدی چشم و پلک‌ها
پرش پلک‌ها
درد هنگام دیدن نورهای شدید
در موارد نادر، کاهش بینایی

دلایل کوری برفی

برخلاف نام آن، برای وقوع کوری برفی، نیازی به برف نیست. این وضعیت می‌تواند در شرایط مختلفی که نور شدید خورشید یا پرتوهای فرابنفش وجود دارد، رخ دهد.

مکان‌هایی با سطوح روشن، مقدار بیشتری از پرتوهای فرابنفش را منعکس می‌کنند. همچنین، پرتوهای فرابنفش در ارتفاعات بالاتر قوی‌تر هستند. برخی از دستگاه‌ها نیز می‌توانند این پرتوها را تولید کنند.

شما ممکن است در شرایط زیر دچار کوری برفی شوید:

قرار گرفتن روی سطحی پوشیده از برف
کوهنوردی در ارتفاعات
بودن در ساحل با شن سفید
بازتاب نور خورشید از سطح آب
استفاده از تخت‌های برنزه‌کننده
کار با تجهیزات جوشکاری
سطوح بتنی یا آسفالت روشن

کوری برفی می‌تواند هم در محیط‌های باز و هم در محیط‌های بسته رخ دهد، بسته به فعالیتی که انجام می‌دهید. هر دو نوع پرتوهای فرابنفش طبیعی و مصنوعی می‌توانند در صورت عدم احتیاط، به چشمان شما آسیب برسانند.

خطرات کوری برفی

کوری برفی معمولاً مانند آفتاب‌سوختگی در عرض چند روز خودبه‌خود بهبود می‌یابد. در این مدت، از رانندگی یا کار با ماشین‌آلات سنگین خودداری کنید، زیرا تأثیر آن بر بینایی می‌تواند این فعالیت‌ها را خطرناک کند.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید بدون محافظت از چشم‌ها می‌تواند به مشکلات جدی‌تری منجر شود:

سرطان چشم
آب‌مروارید
رشد توده‌هایی روی پلک
کاهش بینایی و دوربینی

چگونه کوری برفی را درمان کنیم؟

اگرچه کوری برفی دردناک است، اما یک وضعیت موقتی است. شما می‌توانید با انجام چندین اقدام، روند بهبود را تسریع کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کنید:

لنزهای تماسی خود را خارج کنید. اگر از لنزهای تماسی استفاده می‌کنید، به محض مشاهده علائم آن‌ها را از چشمان خود خارج کنید. تا زمانی که علائم به‌طور کامل از بین نرفته‌اند، دوباره از آن‌ها استفاده نکنید.
به داخل خانه یا سایه بروید. از آنجا که نور خورشید باعث کوری برفی می‌شود، سعی کنید به مکانی با نور کم‌تر بروید. حضور در یک اتاق تاریک یا منطقه سایه‌دار در فضای باز، از آسیب بیشتر جلوگیری می‌کند.
از کمپرس سرد استفاده کنید. مقداری یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و آن را با یک حوله کاغذی یا پارچه‌ای بپوشانید. این کیسه را به مدت ۲۰ دقیقه روی چشمان بسته خود قرار دهید. این کار می‌تواند درد و تورم را کاهش دهد.
استفاده از قطره‌های چشمی. قطره‌های چشمی روان‌کننده، که به اشک مصنوعی نیز معروف هستند، می‌توانند از سطح چشم محافظت کنند. استفاده از آن‌ها می‌تواند به کاهش درد و خشکی چشم ناشی از کوری برفی کمک کند. این قطره‌ها را می‌توان از اکثر فروشگاه‌های مواد غذایی و داروخانه‌ها تهیه کرد.
مصرف مسکن‌ها. بیشتر داروهای مسکن بدون نسخه می‌توانند ناراحتی ناشی از کوری برفی را کاهش دهند.
با پزشک خود صحبت کنید. اگر علائم شما بدتر شد یا پس از ۳ روز بهبود نیافت، با پزشک خود تماس بگیرید تا علت را بررسی کند.

چگونه از کوری برفی جلوگیری کنیم؟

شما می‌توانید با انجام اقدامات ساده، از کوری برفی جلوگیری کرده و از چشم‌های خود محافظت کنید.

عینک آفتابی و عینک محافظ استفاده کنید. هنگام حضور در فضای باز، از عینک آفتابی با فیلتر UV استفاده کنید. بیشتر عینک‌های آفتابی و عینک‌های ورزشی دارای فیلتر UV هستند، اما مدل‌های قدیمی ممکن است به طور کامل از ورود پرتوهای مضر جلوگیری نکنند.
از تخت‌های برنزه‌کننده دوری کنید. تخت‌های برنزه‌کننده برای چشم‌ها و پوست بسیار مضر هستند. پرتوهای فرابنفشی که این دستگاه‌ها تولید می‌کنند، می‌توانند تا ۱۰۰ برابر قوی‌تر از نور خورشید باشند. اگر می‌خواهید پوست برنزه داشته باشید، از اسپری یا محصولات برنزه‌کننده مصنوعی استفاده کنید.
در سایه بمانید. هنگام حضور در فضای باز، سعی کنید به‌خصوص بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر در مناطق سایه‌دار بمانید. این مناطق می‌توانند از پرتوهای مستقیم خورشید محافظت کنند. اگرچه پرتوهای UV همچنان می‌توانند از سطوح روشن مانند برف، شن، یا بتن منعکس شوند، اما در سایه آسیب کم‌تری دارند.
کلاه بپوشید. کلاه‌ها، سایه‌ای برای چشم‌های شما ایجاد می‌کنند، صرف نظر از اینکه در کجا قرار دارید. محافظ‌ترین کلاه‌ها، مدل‌های تیره‌رنگ و ساخته‌شده از پارچه بوم هستند. کلاه‌های حصیری معمولاً سوراخ‌هایی دارند که مقدار زیادی از نور خورشید را عبور می‌دهند.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!