نیلی بلاگ‌

ستارگان پنالتی

1

فوت‌وفن امروز رکوردی از جام جهانی را برجسته می‌کند. این بار به معرفی سه دروازه‌بانی می‌پردازیم که بیشترین تعداد مهار ضربات پنالتی را در یک ضربات پنالتی در تاریخ جام جهانی انجام داده‌اند.

در شمال شهرستان زادار در کرواسی، مجسمه‌ای چهار متری از “کنز برانیمیر” قرار دارد. این یادبود به افتخار دوکی به همین نام ساخته شده است که در قرن نهم نقش مهمی در برجسته شدن این منطقه، که خود را “مهد کرواسی” می‌نامد، ایفا کرد.

حدود ۱۱۰۰ سال بعد، در سایه این مجسمه و شمشیر برنزی برافراشته‌اش، دو دروازه‌بان دیگر از این شهرستان ظهور کردند که بعدها به شهرت جهانی رسیدند.

دانیل سوباشیچ و دومینیک لیواکوویچ، هر دو اهل این منطقه با جمعیتی کمتر از ۷۰ هزار نفر هستند و همراه با ریکاردو از پرتغال، جایگاه ویژه‌ای در تاریخ جام جهانی فیفا دارند. این سه دروازه‌بان تنها افرادی هستند که در طول دهه‌های این تورنمنت، موفق به مهار سه ضربه پنالتی در یک ضربات پنالتی شده‌اند.

ریکاردو

انگلیس – پرتغال
یک‌چهارم نهایی، آلمان ۲۰۰۶

دو سال پس از آنکه ریکاردو در یورو ۲۰۰۴ با درآوردن دستکش‌هایش در ضربات پنالتی مقابل انگلیس جاودانه شد، در جام جهانی ۲۰۰۶ اولین دروازه‌بانی شد که در یک ضربات پنالتی سه پنالتی مهار کرد؛ آن هم مقابل همان حریف.

پس از پیروزی ۱-۰ هر دو تیم در مرحله یک‌هشتم نهایی، مسابقه در گلزن‌کیرشن برگزار شد، جایی که پرتغال به دنبال رسیدن به نیمه‌نهایی برای اولین بار از سال ۱۹۶۶ بود.

بعد از ۱۲۰ دقیقه بدون گل، این اتفاق رخ داد. ریکاردو، دروازه‌بان ۳۰ ساله، ابتدا به سمت چپ، سپس دوباره به چپ و در نهایت به سمت راست رفت تا ضربات فرانک لمپارد، استیون جرارد و جیمی کرگر را مهار کند، در حالی که کریستیانو رونالدو جوان پنالتی پیروزی‌بخش را به گل تبدیل کرد.

دانیل سوباشیچ

کرواسی – دانمارک
یک‌هشتم نهایی، روسیه ۲۰۱۸

در حالی که لیواکوویچ جوان از روی نیمکت نظاره‌گر بازی در نیژنی نووگورود بود، سوباشیچ توانست عملکرد ریکاردو را تکرار کند. این مسابقه شاهد مهار شش پنالتی در مجموع بود. کاسپر اشمایکل، دروازه‌بان دانمارک، یک ضربه در جریان بازی و دو ضربه دیگر را در ضربات پنالتی مهار کرد، اما سوباشیچ سه مهار انجام داد و قهرمان شب شد.

او ابتدا ضربه کریستین اریکسن را با لمس توپ به تیر دروازه فرستاد، سپس به سمت راست شیرجه زد و ضربه لاسه شونه را گرفت و در نهایت با پاهایش ضربه نیکولای یورگنسن را مهار کرد. در ادامه، ایوان راکیتیچ پنالتی آخر کرواسی را تبدیل به گل کرد و تیمش را به سوی اولین فینال جام جهانی خود هدایت کرد.

دومینیک لیواکوویچ

ژاپن – کرواسی
یک‌هشتم نهایی، قطر ۲۰۲۲

از یک بازیکن نیمکت‌نشین در ۲۰۱۸ تا سنگربان اصلی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، لیواکوویچ توانست همانند همشهری خود در کتاب رکوردهای فیفا ثبت شود و امیدهای ژاپنی‌ها را در یک‌هشتم نهایی از بین ببرد.

پس از آنکه ایوان پریشیچ گل تساوی را به ثمر رساند و نتیجه ۱-۱ باقی ماند، مسابقه به اولین ضربات پنالتی از مجموع پنج ضربات پنالتی این تورنمنت کشیده شد.

لیواکوویچ ۲۷ ساله ابتدا به چپ، سپس به راست و بار دیگر به راست رفت و ضربات تاکومی مینامینو، کائورو میتوما و کاپیتان مایا یوشیدا را مهار کرد تا کرواسی برای دومین دوره متوالی به یک‌چهارم نهایی صعود کند.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!