نیلی بلاگ‌

تلخ شدن دهان نشانه چیست؟ رابطه تلخی دهان با صفرا و کبد و درمان آن


تلخ شدن دهان نشانه چیست؟تلخ شدن دهان نشانه چیست؟

تلخ شدن دهان و درمان آن

همانطور که تمامی ما نیز می دانیم در زبان ما گیرنده های گوناگونی وجود دارند که این گیرنده ها در هنگام نوشیدن و یا میل کردن هر خوردنی و یا خوراکی عمل کرده و مزه هایی همانند شوری، شیرینی، ترشی و تلخی را از هم دیگر تفکیک کرده و تشخیص می دهند اما ممکن است مواردی وجود داشته باشند که در این موارد فرد بدون خوردن و یا نوشیدن چیزی مزه ای همانند تلخی را در دهان خود احساس و تجربه کند که معمولا هم این احساس به صورت بد و ناخوشایند برای فرد محسوب می شود.

امروز ما مقاله ای برای شما در آلامتو با نام تلخ شدن دهان نشانه چیست؟ رابطه تلخی دهان با صفرا و کبد و درمان تلخی دهان برای برسی این موضوع ترتیب داده ایم و امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید و سودمند واقع شوند.

همچنین بخوانید: فولیکول ۱۸ در تخمدان چپ نشانه چیست

تلخ شدن دهان نشانه چیست؟

برای فهمیدن این سوال ابتدا باید بدانید که تلخی دهان ممکن است که به صورت موقت و یا کوتاه مدت فرد را درگیر کرده و پس از گذشت زمان کوتاهی به صورت خود به خودی برطرف شده و به صورت کامل از بین برود ولی دقت داشته باشید که در برخی موارد هم ممکن است که فرد این احساس را به مدت طولانی تری تجربه کند و برای از بین بردن آن نیز احتیاج به مراجعه به پزشک و تحت نظر و درمان او قرار گرفتن داشته باشد که ما در اینجا به برسی کامل این موضوع برای شما می پردازیم.

1.عدم بهداشت صحیح دهان و دندان: یکی از مهم ترین دلایلی که فرد در این موارد احساسی شبیه به مزه ی تلخی را در دهان خود احساس می کند عدم رعایت بهداشت صحیح و درست دهان و دندان می باشد که در این مورد می توان با رعایت بهداشت و زدن مرتب مسواک به صورت روزانه و استفاده از نخ دندان و دهان شویه این مشکل را به صورت کامل در خود برطرف کند.

2.علائم یائسگی: احساس تلخی در دهان یکی از علائم یائسگی محسوب می شود که زنان در سنین بالاتر ممکن است این احساس را در دهان خود تجربه کرده و این نیز به دلیل پایین بودن سطح هورمون های استروژن در بدن آن ها ایجاد می شود و آن ها را درگیر می کند.

3.احساس استرس و اضطراب: بروز چنین احساستی همانند استرس و اضطراب در افراد می توانند موجب خشکی دهان در افراد شده و همین امر نیز موجب بروز احساسی همانند تلخی در دهان آنان شود که معمولا هم برای درمان اصولی چنین مواردی نیاز به مراجعه به پزشک در حیطه ی روانشناسی بوده است.

4.علائم ماه های اول بارداری: یکی از مواردی که زنان در ماه های اول بارداری خود به خصوص در سه ماه اول آن را بسیار احساس می کنند احساس چو یا مزه ی تلخی در دهان آن ها است که این به دلیل تغییرات سطح هورمونی آنان در این دوران به وجود می آید و معمولا هم پس از زایمان و یا حتی در اواخر بارداری به صورت کامل در آن ها برطرف شده و یا از بین می رود.

5.خشکی دهان: یکی دیگر از موارد که موجب چنین امری می شود خشکی دهان می باشد که در این مورد باید گفت که با خشکی دهان، بزاق دهان نیز در این افراد کمتر شده و با کمتر شدن بزاق هم فعالیت باکتری ها در دهان بیشتر می شود و همین امر موجب بروز چنین احساسی در دهان این افراد می شود. برای درمان این امر بهتر است در صورت طولانی شدن این احساس به پزشک مرتبط مراجعه کرده و تحت درمان و تشخیص او قرار گرفت.

6.شیمی درمانی و یا پرتو درمانی:افرادی که در حال انجام مواردی همانند شیمی درمانی و یا پرتو درمانی نیز می باشند هم ممکن است چنین احساسی را در دهان خود به ویژه پس از نوشیدن و یا خوردن چیزی احساس و یا تجربه کنند.

7.ایجاد بیماری رفلاکس معده: رفلاکس معده نیز می تواند چنین احساسی را به دلیل برگشت اسید معده در دهان فرد ایجاد کند.

8. ایجاد برخی بیماری ها: برخی بیماری ها به ویژه بیماری های سینوسی می توانند در دهان افراد مبتلا به این بیماری ها احساسی همانند احساس تلخی را به وجود آورد.

همچنین بخوانید: کمردرد و لکه بینی قهوه ای نشانه چیست

تلخ شدن دهان نشانه چیست؟تلخ شدن دهان نشانه چیست؟

تلخی دهان خطرناک است؟

در مورد این سوال باید گفت که به طور معمول ایجاد چنین احساسی در دهان خطرناک نبوده و معمولا هم می توان با رعایت یک سری نکاتی همانند رعایت بهداشت دهان و دندان و یا با گذشت دوران بارداری و بر طرف شدن تغییرات سطح هورمون های فرد و به طور معمول با گذشت زمان و یا مراجعه به پزشک در برخی موارد دیگر این احساس را در دهان خود درمان و برطرف نمود.

تلخی دهان و صفرا

همانطور که در مطالب بالاتر نیز به آن اشاره شد ممکن است که افراد در برخی موارد به دلیل مشکلات و یا بیماری های گوارشی چنین احساس و یا مزه ای را در دهان خود تجربه کنند که رفلاکس صفرا یکی از این بیماری ها محسوب می شود که در این مورد مایع صفرا که در کبد افراد نقش هضم غذا را بر عهده دارد به سمت بالا حرکت کرده و احساسی همانند مزه ی تلخی را در دهان افراد به وجود می آورد که در این مورد برای درمان و بهبودی خود نیاز به مراجعه به پزشک و تحت تشخیص و درمان او قرار گرفتن است.

تلخی دهان و کبد

ایجاد بیماری و برخی مشکلات کبد نیز می توانند در افراد منجر به بروز احساسی همانند مزه ی تلخی در دهان آنان شود و این نیز به این دلیل است که کبد در افراد مبتلا به بیماری های کبد عملکرد درستی نداشته و همین امر موجب می شود تا آمونیاکی که در کبد تبدیل به اوره می شود و از طریق دفع ادرار از بدن دفع می شود در بدن این افراد تجمع پیدا کنید و افزایش این آمونیاک نیز چنین مزه ای را در دهان آنان به وجود آورد.

برای تلخی دهان چی بخوریم؟

برای رفع تلخی دهان راه های مختلف و متعددی وجود داشته است که بنا بر دلیل ایجاد چنین عارضه ای شما می توانید از این راهکار ها برای درمان این عارضه استفاده کنید.

یکی از این راهکارها تغییر در رژیم غذایی است که بر این اساس فرد با تغییر در رژیم غذایی روزانه ی خود و جای دادن عادت های غذایی صحیح و درست به جای استفاده از عادت های غذایی ناسالم می تواند این عارضه را درمان و بر طرف کند.

برای مثال:

1.استفاده از آدامس و یا سقز برای جلوگیری از خشکی دهان می تواند تا حدود زیادی تلخی دهان را در شما بهبود ببخشد.

2.استفاده از میوه و مرکباتی همچون لیمو، پرتقال و توت فرنگی می توانند با ویتامین C موجود در خود تا حدود زیادی تلخی دهان را در شما از بین ببرد.

3.استفاده از زنجبیل و دارچین نیز می توانند با خاصیت ضد باکتریایی خود تا حدود زیادی در درمان تلخی دهان شما موثر و مفید واقع شوند.

4.مصرف کامل و کافی آب نیز باعث می شود تا از خشکی دهان جلوگیری کرده و تلخی دهان را نیز درمان و بهوبد بخشید.

5.مصرف محصولات پروبیوتیک نیز می تواند به میزان چشم گیری در درمان تلخی دهان شما موثر بوده باشد.

همچنین بخوانید: خارش لبه های بیرونی واژن نشانه چیست

برای تلخی دهان چی بخوریم؟برای تلخی دهان چی بخوریم؟

قرص برای رفع تلخی دهان

برای پیدا کردن قرص های مفید موثر برای کاهش و یا درمان تلخی دهان ابتدا باید دلیل ایجاد این تلخی ها را در دهان توسط پزشک پیدا کرد و سپس بهترین قرص ها را متناسب با علت ایجاد این عارضه برای از بین بردن آن پیدا و مصرف نمود.

برای مثال قرص ها گلوکوفاژ برای بیماران دیابتی که به دلیل بیماری خود در دهان خود چنین احساسی را تجربه می کنند می تواند گزینه ی مناسبی بوده باشد که توسط پزشک برای این افراد برای از بین بردن مزه تلخی در دهانشان تجویز می شود.

همچنین قرص های دیگری نظیر قرص امپرازول، پنتوپرازول،لنزوپارزول نیز برای برطرف کردن تلخی دهان افرادی که به دلیل مشکلات معده چنین احساسی را در دهان خود تجربه می کنند توسط پزشک تجویز و توصیه می شود.

درمان تلخی دهان

شما می توانید برای درمان موردهای خفیف این عارضه با انجام کارهای ساده ای در منزل همانند عدم مصرف دخانیات و الکل، عدم استفاده و یا خوردن ادویه ها و یا غذا های پرادویه و چرب که ممکن است موجب رفلاکس معده ی شما شود، جویدن آدامس های بدون قند و یا سقز در طول روز، مصرف میزان آب کامل و کافی در طول روز و یا شست و شوی دهان با محلول آب و یک قاشق چایی خور جوش شیرین در طول روز به میزان چشم گیری چنین عارضه ای را در خود درمان و بهبود ببخشید.

سخن آخر

امیدواریم مطالبی که امروز برای شما در آلامتو در این مقاله تحت عنوان تلخ شدن دهان نشانه چیست؟ رابطه تلخی دهان با صفرا و کبد و درمان تلخی دهان جمع آوری کرده ایم مفید و سودمند واقع شوند و در صورت تمایل آن را با سایر دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!