نیلی بلاگ‌

قي كردن چشم نشانه چيست؟ علت قي كردن چشم در سرماخوردگي + درمان خانگی

قی کردن چشمقی کردن چشم

قی کردن چشم

قی کردن چشم یعنی اشک ریزی زیاد از چشم که معمولا وقتی سرما می خوریم پیش  می آید. وقتی بدن با سرماخوردگی می جنگد یا چشم ها تحریک می شوند، چشم ها شروع به ریختن اشک می کنند تا خودشون رو تمیز کنند. این مشکل ممکن است به خاطر حساسیت، عفونت یا خستگی چشم هم باشد.برای بهتر شدن می تونیم چشم ها رو با آب ولرم بشوریم، روی چشم ها کمپرس گرم بذاریم و استراحت کنیم. مهمه که چشمها رو زیاد نمالیم تا بیشتر اذیت نشن. اگر اشک ریزی همراه با درد یا چرک بود، باید به دکتر مراجعه کنیم.

امروز در آلامتو مقاله ی تحت عنوان قي كردن چشم نشانه چيست؟ علت قي كردن چشم در سرماخوردگي و درمان خانگی آن را برای شما آورده ایم که امیدواریم برای شما مفید باشد.

همچنین بخوانید: پریدن پلک چشم راست نشانه چیست

قي كردن چشم نشانه چيست؟

قی کردن چشم یعنی وقتی چشم ها بیش از حد اشک می ریزند. این حالت معمولا نشانه ای است که چشم ها ناراحت یا تحریک شده اند.  بدن برای محافظت و پاک کردن آن ها، اشک بیشتری تولید می کند. پس قی کردن چشم در واقع راه طبیعی بدن برای مراقبت از چشم هاست. اگر این اشک ریزی زیاد طولانی شود یا همراه با درد و قرمزی باشد، بهتر است به دکتر چشم مراجعه کنید. چند علل قی کردن چشم عبارت است:

بسته شدن مجرای اشکیعفونت پلک هابلغاریت (التهاب اطراف چشم)التهاب مژه هاالتهاب ملتحمه (قرمزی و التهاب چشم)عفونته ای باکتریایی یا ویروسی چشماستفاده از لوازم آرایشی چشمحساسیت به مواد آلژی زاسرماخوردگیوزش باد و خشکی چشم

معمولا ترشح چشم خطر جدی ایجاد نمی کند، اما اگر همراه با علائمی مثل درد، تورم، جراحت، کاهش دید یا التهاب شدید باشد، بهتر است سریعا به چشم پزشک مراجعه کنید تا مشکل به درستی تشخیص و درمان شود.

همچنین بخوانید: درمان خانگی حرکت مایع گوش

قي كردن چشم نشانه چيست؟قي كردن چشم نشانه چيست؟

علت قي كردن چشم در سرماخوردگي

عفونت چشم در سرماخوردگی که معمولا به نام کنژکتیویت ویروسی شناخته می شود، التهاب غشای مخاطی چشم (ملتحمه) است که توسط ویروس های سرماخوردگی مثل رینوویروس و آدنوویروس ایجاد می شود. این ویروس ها می توانند از بینی و گلو به چشم منتقل شده و باعث قرمزی، خارش، آبریزش و ترشحات زرد یا سفید چشم شوند.

علائم اصلی این عفونت شامل قرمزی چشم، آبریزش و ترشح غلیظ، خارش و سوزش، حساسیت به نور، احساس وجود جسم خارجی در چشم، تورم پلکها و گاهی کاهش دید موقت است. معمولا این علائم چند روز تا یک هفته طول می کشند و خودبه خود بهتر می شوند.ویروس ها از طریق تماس با قطرات تنفسی، دست های آلوده یا سطوح آلوده منتقل می شوند. برای پیشگیری، باید دستها را مرتب بشویید، از دستمال تمیز استفاده کنید و از لمس چشم ها خودداری کنید. اگر علائم شدید باشند یا طولانی شوند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

درمان قی چشم بزرگسالان

درمان قی کردن چشم بزرگسالان معمولا بستگی به علت آن دارد. اگر دلیل قی کردن چشم عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد، ممکن است نیاز به استفاده از قطره های چشمی ضدعفونی یا آنتیب یوتیک باشد که پزشک تجویز می کند. اما در موارد ساده تر و خانگی میتوان این روشها را انجام داد:

شستشوی چشم با آب ولرم: روزانه چند بار چشم ها را با آب ولرم و تمیز بشویید تا ترشحات و آلودگی ها پاک شوند.کمپرس گرم: گذاشتن یک حوله تمیز و گرم روی چشم ها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به کاهش التهاب و باز شدن مجرای اشکی کمک میکند.عدم مالیدن چشم: دست ها را تمیز نگه دارید و از مالیدن چشم ها خودداری کنید تا تحریک بیشتر نشود.استراحت کافی: خواب و استراحت به بهبود سریعتر چشم ها کمک م یکند.اجتناب از استفاده لوازم آرایش: تا بهبود کامل چشم ها، از لوازم آرایش چشم استفاده نکنید.

بهترین قطره برای قی چشم

وقتی قی کردن چشم طولانی مدت باشد شما می توانید از قطره های زیر برای درمان آن استفاده کنید.

قطره کلرامفنیکل: ضد باکتری موثر برای عفونت های سطحی چشم مثل کنژکتیویت باکتریایی. معمولا هر ۴ تا ۶ ساعت استفاده میشود.قطره سیپروفلوکساسین: مناسب عفونت های شدیدتر و زخم قرنیه. ابتدا دوز بالا (هر ۲ ساعت) سپس کاهش می یابد.قطره موکسیفلوکساسین: قوی و برای عفونت های شدیدتر مثل کراتیت باکتریایی. معمولا هر ۳ ساعت استفاده می شود.قطره گاتیفلوکساسین: نسل جدید و قوی برای عفونت ملتحمه و پیشگیری پس از جراحی چشم. دوره درمان ۷ تا ۱۰ روز.قطره اریترومایسین: بیشتر به صورت پماد، مناسب باکتریهای گرم مثبت و افرادی که قطره های دیگر را نم یتوانند استفاده کنند.قطره توبرامایسین: موثر برای عفونتهای سطحی و التهاب پلک. گاهی با دگزامتازون ترکیب می شود.قطره پلیمیکسین B: ترکیبی برای عفونت های باکتریایی رایج، دوره درمان ۵ تا ۷ روز.قطره آزیترومایسین: مصرف آسان با دوز کم، مناسب برای عفونتهای ملتحمه باکتریایی.همچنین بخوانید: درمان خانگی دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش

قي كردن چشم نشانه چيست؟قي كردن چشم نشانه چيست؟

درمان خانگی قی چشم

گلاب: پنبه ای را به گلاب خالص آغشته کنید و ۱۵ دقیقه روی چشم قرار دهید. این کار را روزی ۲ تا ۳ بار انجام دهید تا خارش و قرمزی کاهش یابد.

چای: چای سبز یا سیاه دمکرده یا کیسه ای را خنک کنید، پنبه را به آن بزنید و چند دقیقه روی چشم بگذارید. این روش التهاب و عفونت را کاهش میدهد.

کمپرس گرم: حوله یا پارچه ای را با آب گرم (نه داغ) مرطوب کرده و روی چشم بگذارید. گرما باعث بهبود گردش خون و کاهش عفونت می شود.

محلول آب و نمک: یک قاشق نمک را در یک لیوان آب جوشیده و سرد شده حل کنید و با آن چشم ها را شستشو دهید. این محلول خاصیت ضدعفونی کننده دارد.

سرکه سیب: پنبه ای را به سرکه سیب طبیعی آغشته کرده و چند بار در روز چشم را با آن پاک کنید. سرکه سیب خاصیت ضدباکتری دارد.

عسل: عسل ارگانیک را با آب مقطر مخلوط کنید تا رقیق شود، سپس پنبه ای آغشته به این محلول را روی چشم بگذارید تا باکتری ها کاهش یابند.

گل خوش: جوشانده گل خوش را پس از خنک شدن از صافی رد کنید و چند بار در روز برای شستشوی چشم استفاده کنید. این گیاه خواص آنتی باکتریال دارد.

همچنین بخوانید: خارش لبه های بیرونی واژن نشانه چیست

درمان قي كردن چشم كودك در سرماخوردگي

برای درمان قی کردن چشم در زمان سرماخوردگی می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

چشم ها را با پنبه ای با گاز استریل و آب ولرم به آرامی تمیز کنید. این را چند بار در روز تکرار کنید.یک پارچه نرم از آب گرم (نه خیلی داغ) بردارید و خیس کنید و پس از گرفتن آب اضافی آن را برای چند دقیق روی چشم کودک قرار دهید این کار باعث می شود مجاری اشکی و التهاب کمتر شود.از قطره های شتسشو چشم مخصوص کودکان (محلول سالین یا آب نمک استریل ) برای تمیز کردن چشم ها استفاده کنید این قطره ها بدون عوارض بوده.سرماخوردگی در کودکان باعث بسته شدن بینی و فشار بر مجاری اشکی می شود، بینی کودک را با سرم یا سپری نمکی تخلیه کنید.کودک را از گرد و غبار و دود دور کنید تا چشم ها مجدد تحریک نشوند.اگر ترشح چشم کودک زیاد شد، چشم ها قرمز شدند و کودک تب داشت حتما به دکتر مراجعه کنید ممکم است نیاز به قطره های آنتی بیوتیک داشته باشد.

سخن آخر

قی کردن چشم یا همان عفونت و ترشح چشم علت های مختلفی می تواند داشته باشد ولی اگر مداوم بود حتما باید به دکتر مراجعه کنید و از درمان های خانگی برای درمان قی کردن چشم استفاده کنید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!