شیائومی YU7 با 700 اسب بخار و شتاب وحشتناک معرفی شد
ارسال شده توسط: پوریا خاکی 02 خرداد 1404 ساعت 15:20
جدیدترین کراس اور تمام برقی مورد انتظار چینیها یعنی شیائومی وای یو 7 – Xiaomi YU7 در تیپهای مختلف و در قامت اصلیترین رقیب تسلا مدل Y رسما معرفی شد که در ادامه این خودرو را زیر ذره بین میبریم و به تمام جزئیات آن میپردازیم.
شرکت شیائومی، غول فناوری چین، پس از موفقیت و ایجاد هیاهوی بسیار با سدان SU7، اکنون با رونمایی از اولین کراس اور خود، شیائومی YU7، دومین گام بلند و استراتژیک خود را در صنعت خودرو برداشت. این خودرو که به عنوان یک کراس اور لوکس، پرقدرت و هوشمند معرفی شده، به صورت مستقیم برای به چالش کشیدن تسلا مدل Y در بازار چین و جهان طراحی شده است. اولین شاسی بلند برقی شیائومی که بر پایه موفقیتهای سدان SU7 ساخته شده، با بهرهگیری از طراحی کاملا جدید، مشخصات فنی حیرت انگیز شامل شتاب صفر تا صد خیره کننده، برد پیمایشی قابل توجه، فناوری شارژ فوق سریع و کابینی مملو از نوآوریهای لوکس، آمده است تا تعریفی جدید از یک کراس اور تمام برقی هوشمند ارائه دهد که در آخرین مطلب از سری اخبار خودرو گجت نیوز، بیشتر راجع به آن صحبت خواهیم کرد.
فهرست مطالب
مشخصات فنی شیائومی YU7
شیائومی YU7 در سه نسخه با مشخصات فنی متفاوت عرضه خواهد شد که تمامی آنها از پلتفرم ۸۰۰ ولتی سیلیکون کارباید شیائومی برای سرعت شارژ فوق العاده بالا بهره میبرند. نسخه استاندارد یعنی همان شیائومی YU7 RWD با تک موتور در محور عقب، قدرتی معادل ۳۱۵ اسب بخار و ۵۲۸ نیوتن متر گشتاور تولید میکند و شتاب صفر تا صد آن ۵.۸۸ ثانیه است. این نسخه مجهز به باتری ۹۶.۳ کیلو وات ساعتی LFP ساخت BYD بوده و برد پیمایشی ۸۳۵ کیلومتر CLTC دارد. نسخه پرو یا همان شیائومی YU7 Pro AWD با دو موتور و سیستم تمام چرخ محرک، مجموع قدرت ۴۸۹ اسب بخار و ۶۹۰ نیوتن متر گشتاور را ارائه میدهد و در ۴.۲۷ ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد. باتری این نسخه نیز ۹۶.۳ کیلو وات ساعتی LFP و باز هم ساخت BYD با برد پیمایشی ۷۷۰ کیلومتر در چرخه CLTC است.
قدرتمندترین نسخه، یعنی مکس یا همان شیائومی YU7 Max AWD، باز هم با دو موتور و سیستم تمام چرخ محرک، مجموع قدرت ۶۹۰ اسب بخار و ۸۶۶ نیوتن متر گشتاور را تولید میکند. این نسخه در ۳.۲۳ ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و حداکثر سرعت آن ۲۵۳ کیلومتر بر ساعت است. باتری نسخه مکس ۱۰۱.۷ کیلو وات ساعتی NMC اما این بار ساخت CATL یعنی غول باتری سازی چینیها بوده و برد پیمایشی ۷۶۰ کیلومتر در تستهای CLTC را فراهم میکند. تمامی نسخهها از شارژ سریع با نرخ بالای 5.2C پشتیبانی میکنند که به آنها اجازه میدهد تنها در ۱۲ دقیقه از ۱۰ به ۸۰ درصد شارژ شوند و با ۱۵ دقیقه شارژ، بردی معادل ۶۲۰ کیلومتر را به دست آورند.
آپشن و امکانات
شیائومی YU7 از نظر فناوری و ایمنی، یک محصول کاملا پیشرفته است. بخش کابین و سیستم مولتی مدیا آن توسط چیپست ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ نسل ۳ مدیریت میشود که سرعت بالا در بوت شدن، اجرای برنامهها و پاسخگویی لمسی را تضمین میکند. برای بخش رانندگی خودکار و سیستمهای کمکراننده، این خودرو به پلتفرم محاسباتی قدرتمند Nvidia Drive AGX Thor با قدرت پردازشی ۷۰۰ تریلیون عملیات در ثانیه مجهز شده است. این پلتفرم از معماری جدید Blackwell انویدیا نیز پشتیبانی میکند که امکان اجرای مدلهای هوش مصنوعی بزرگ را بر روی خود خودرو فراهم کرده و تجربه رانندگی خودکار را بهبود میبخشد. تمامی تیپهای خودرو کراس اور برقی شیائومی به صورت استاندارد به مجموعه کاملی از سنسورها شامل لایدار، رادار موج میلیمتری ۴ بعدی، ۱۱ دوربین با کیفیت بالا و پوشش ضد انعکاس نور و ۱۲ رادار اولتراسونیک مجهز هستند.
از نظر ایمنی ساختاری، خودرو برقی شیائومی YU7 بر روی پلتفرم Modena شیائومی ساخته شده و از بدنه هیبریدی فولاد آلومینیوم با ساختار قفس زرهی (Armour-cage) بهره میبرد. در این ساختار از فولاد فوق مستحکم با مقاومت ۲۲۰۰ مگاپاسکال استفاده شده که مقاومت در برابر تصادفات را به شدت افزایش میدهد. این خودرو با موفقیت بیش از ۵۰ تست ایمنی غیرفعال و تمامی استانداردهای تصادف تحت پروتکلهای C-NCAP و C-IASI چین را پشت سر گذاشته است. سیستم ترمز نیز از کالیپرهای چهار پیستونه ثابت برمبو بهره میبرد و شاسی هوشمند شیائومی با سیستم تعلیق دو جناقی در جلو، پنج اتصالی مولتی لینک در عقب و فنرهای بادی دو محفظه با کنترل مداوم، سواری متعادل و ایمنی را تضمین میکند. این فنرهای بادی قابلیت تنظیم ارتفاع در پنج سطح با دامنه جابجایی ۷۵ میلی متر را دارند و حداکثر فاصله کف خودرو از سطح زمین به ۲۲۲ میلیمتر میرسد.
طراحی ظاهری و ابعاد
شیائومی YU7 یک نسخه به اصطلاح قدبلند شده از سدان SU7 نیست، بلکه یک هویت طراحی کاملا جدید و مستقل را به نمایش میگذارد. این خودرو که در دسته کراس اورهای سایز متوسط قرار میگیرد، با ابعادی به طول ۴۹۹۹ میلی متر، عرض ۱۹۹۶ میلی متر، ارتفاع ۱۶۰۰ میلی متر و فاصله بین دو محور ۳۰۰۰ میلی متر، از تناسبات کلاسیک خودروهای لوکس با ارتفاع کم و ظاهری استوار پیروی میکند. این ابعاد، آن را کمی طویلتر از رقیب اصلی خود یعنی تسلا مدل Y با طول ۴۷۹۷ میلی متری قرار میدهد.
در نمای جلو، چراغهای قطرهای شکل که پیشتر در SU7 دیده بودیم، در شیائومی YU7 با طراحی خلاقانه توخالی و یکپارچه با کانالهای هوا، بازطراحی شدهاند و نورپردازی ۱۸۰ درجه با زاویه دید فوق عریض را فراهم میکنند. کاپوت آلومینیومی یکپارچه و بزرگ آن که بزرگترین نمونه در خودروهای تولید انبوه عنوان شده و چراغهای عقب هالهای شکل با نورپردازی اولترا برای دید بهتر در شب، از دیگر ویژگیهای برجسته طراحی آن هستند.
شیائومی در این مدل از دستگیرههای درب همسطح با بدنه یعنی همان فلاش (Flush) و تمام الکتریکی استفاده کرده که هنگام حرکت خودرو برای کاهش مقاومت هوا به داخل بدنه جمع میشوند و با نزدیک شدن راننده به صورت خودکار بیرون میآیند. با بهینهسازی دقیق جریان هوا از طریق ۱۰ کانال هوای عبوری و ۱۹ دریچه بهینه سازی شده، شیائومی YU7 به ضریب درگ بسیار پایین Cd 0.245 دست یافته که به گفته شیائومی، به تنهایی باعث بهبود ۵۹ کیلومتری برد پیمایشی خودرو شده است. این خودرو در سه رنگ سبز زمردی، نقرهای تیتانیوم و نارنجی گدازهای عرضه خواهد شد و خریداران میتوانند بین رینگهای ۱۹ یا ۲۰ اینچی یکی را انتخاب کنند.
طراحی داخلی، کابین و داشبورد
شیائومی برای کابین شیائومی YU7 از فلسفه کابین لوکس و کاربر محور دو منطقهای استفاده کرده که ترکیبی از فناوری، تجمل و راحتی را ارائه میدهد. برجستهترین و نوآورانهترین ویژگی در این بخش، نمایشگر پانورامیک هایپرویژن شیائومی است. این سیستم که برای اولین بار در صنعت خودرو به تولید انبوه رسیده، از سه نمایشگر Mini LED تشکیل شده که اطلاعات حیاتی را بر روی بخش پایینی شیشه جلو نمایش میدهند و یک صفحه نمایش فوق عریض ۱.۱ متری با وضوح بالا ایجاد میکنند. این نمایشگر میتواند اطلاعاتی مانند مسیریابی، نقشهبرداری شبیه سازی شده از مسیر و شرایط ترافیکی، هشدارهای نقاط کور و ابزارهای قابل تنظیم را به صورت هوشمند به نمایش بگذارد.
تمامی سطوح داخلی که در تماس زیاد با سرنشینان هستند، با پوششهای نرم پوشانده شدهاند و صندلیها با چرم ناپا روکش شدهاند. دو صندلی جلوی جاذبه صفر (Zero Gravity) با قابلیت خوابیدن تنها با لمس یک دکمه و عملکرد ماساژ ۱۰ نقطهای، راحتی بینظیری را برای راننده و سرنشین جلو فراهم میکنند. صندلیهای عقب نیز قابلیت تنظیم زاویه پشتی تا ۱۳۵ درجه را دارند و یک صفحه نمایش لمسی مجزا برای کنترل سیستم تهویه، موسیقی و مسیریابی در اختیار سرنشینان عقب قرار دارد. با وجود طراحی پویا، فضای داخلی شیائومی YU7 بسیار جادار است و مجموع فضای بار آن به ۱۹۷۰ لیتر میرسد که شامل یک صندوق جلو یا همان فرانک ۱۴۱ لیتری و فضای بار اصلی ۶۷۸ لیتری و قابل افزایش تا ۱۷۵۸ لیتر با خواباندن صندلیهای عقب میشود.
قیمت شیائومی YU7 و تاریخ عرضه به بازار
شیائومی YU7 قرار است به صورت رسمی در ماه جولای 2025 یعنی اوایل تابستان پیش رو عرضه شود و قیمت نهایی آن نیز در همان زمان اعلام خواهد شد. با این حال، لی جون، مدیر عامل شیائومی، شایعات مربوط به قیمت پایه حدود 27 هزار دلاری را رد کرده است. این خودرو پیش از عرضه رسمی، با هیجان بسیار بالایی در بازار مواجه شده و بازار سیاهی برای آن شکل گرفته است. برای مقایسه، قیمت پایه تسلا مدل Y در چین از حدود 36 هزار دلار آغاز میشود و انتظار میرود قیمت اولین شاسی بلند برقی شیائومی نیز در همین محدوده قیمتی رقابت کند.