نیلی بلاگ‌

طرز نگهداری سیر تازه و خشک در فریزر و یخچال به مدت طولانی

طرز نگهداری سیر تازه و خشکطرز نگهداری سیر تازه و خشک

طرز نگهداری سیر تازه و خشک در فریزر و یخچال

سیر یک از ماده های غذایی است که در بیشتر غذا ها استفاده می شود و شما باید آن را یا به صورت خشک در منزل داشته باشید یا به صورت فریزر شده و آماده تا برای غذا های خود استفاده کنید. سیر یکی از واجبات برای هر خانه ی می باشد و نحوه نگهداری آن بسیار مهم است زیرا نباید پوک شود یا وقتی در یخچال و فریزر می ماند تازگی و عطر و بوی خود را حفظ کند.

امروز در آلامتو مقاله تحت عنوان طرز نگهداری سیر تازه و خشک در فریزر و یخچال به مدت طولانی را برای شما آورده ایم همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: طرز نگهداری پوره و رب گوجه فرنگی در یخچال و فریزر برای مدت طولانی

طرز نگهداری سیر تازه در یخچال

برای نگهداری سیر تازه در یخچال، اگر سیر به صورت کامل (بوته ای) است، آن را با پوست داخل یک کیسه کاغذی یا توری بگذارید و در بخشی از یخچال قرار دهید که تهویه مناسبی داشته باشد. سیر باید خشک و دور از رطوبت باشد تا کپک نزند و تا چند هفته تازه می ماند. اگر حبه های سیر را پوست گرفته اید، آنها را داخل یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دربدار بریزید و کمی روغن زیتون روی آن بریزید تا خشک نشود.

این ترکیب را می توانید حدود ۲ تا ۳ هفته در یخچال نگه دارید. در صورتی که سیر را پوره کرده اید، آن را با کمی روغن زیتون مخلوط کرده و داخل یک ظرف شیشه ای دربدار بریزید. در ظرف را محکم ببندید تا بوی سیر در یخچال پخش نشود. این پوره را می وان تا حدود یک ماه در یخچال نگهداری کرد. توجه داشته باشید که سیر در یخچال ممکن است زودتر جوانه بزند، پس اگر می خواهید مدت طولانی تری نگهداری کنید، فریزر گزینه بهتری است.

طرز نگهداری سیر تازه در فریزر

در این روش، سیرهایی را انتخاب کنید که تازه، سفت، بدون کپک و بدون جوانه باشند. سیرهایی که نرم شده اند مناسب فریز کردن نیستند. بعد از انتخاب سیر مناسب، آن را بدون اینکه پوستش را جدا کنید، به همان شکل بوت های داخل کیسه فریزر یا ظرف درب دار بگذارید و در فریزر قرار دهید. اگر خواستید، می توانید حبه های سیر را هم جدا کرده و آنها را فریز کنید.

همچنین بخوانید: بهترین روش نگهداری لوبیا سبز خام و پخته در فریزر

طرز نگهداری سیر تازه در فریزرطرز نگهداری سیر تازه در فریزر

در این روش، سیر را پوست بگیرید و با غذاساز پوره کنید. سپس آن را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرده و داخل قالب یخ بریزید. قالب را در فریزر بگذارید. دقت کنید که قالب حتما در داشته باشد، چون بوی سیر ممکن است کل فریزر را بگیرد. بهتر است روغن را برای مدت طولانی در فریزر نگذارید، چون ممکن است برای سلامتی مناسب نباشد. به همین دلیل ما پیشنهاد می کنیم این مخلوط پوره سیر و روغن را در یک شیشه دربسته بریزید و آن را تا یک سال در یخچال نگه دارید.

در این روش بعدی حبه های سیر را پوست بگیرید و آنها را خرد یا پوره کنید. بعد پوره سیر را داخل کیسه فریزر وکیوم شده بریزید و در فریزر بگذارید. همچنین می توانید پوره را روی ورق سیلیکونی پهن کنید تا بعد از یخ زدن، به راحتی بشکند و جدا شود. سپس تکه های منجمد را در یک ظرف دربسته داخل فریزر نگه دارید.

طرز نگهداری سیر خشک در فریزر

ابتدا سیر خشک ها را ببینید و فقط سیرهایی را انتخاب کنید که سالم، بدون کپک، سفت و بدون جوانه باشند. اگر سیرها کمی خاکی هستند، بدون شستن، با یک دستمال خشک یا برس نرم تمیزشان کنید. اگر سیر را بشویید، باید کاملا خشک شو، چون رطوبت باعث خراب شدن آن در فریزر می شود. برای فریز کردن سیر خشک چند روش وجود دارد.

میتوانید سیرها را به همان صورت کامل و با پوست داخل کیسه فریزر یا ظرف دردار بریزید و در فریزر نگهداری کنید، در این حالت ماندگاری سیر تا چند ماه حفظ می شود. اگر می خواهید استفاده از سیر برایتان راحت تر باشد، می توانید حبه ها را جدا کنید ولی پوستشان را نگیرید، سپس آنها را در کیسه زیپدار یا ظرف فریزری بریزید و در فریزر بگذارید.

روش دیگر این است که حبه های سیر را پوست بگیرید، آنها را خرد یا پوره کنید و داخل قالب یخ یا کیسه فریزری پهن کرده و فریز کنید. پس از یخ زدن، تکه های منجمد را جدا کرده و در ظرف دربسته نگهداری کنید. در صورت تمایل می توانید کمی روغن هم به آن اضافه کنید.

همچنین بخوانید: طرز نگهداری گوجه سبز به مدت طولانی

طرز نگهداری سیر خشک در یخچالطرز نگهداری سیر خشک در یخچال

طرز نگهداری سیر خشک در یخچال

اگر سیر خشک در منزل دارید و می خواهید پوک نشود باید، حبه های سیر را از پوست جدا کنید. برای خرد کردن سیر ها می توانید از هر وسیله ای که در خانه دارید استفاده کنید، مثلا خردکن، غذاساز، سبزی خردکن یا نایسر دایسر. فقط دقت کنید خیلی ریز نشوند سیرهای من کمی ریز شدند اما مشکلی نیست.حالا یک ظرف شیشه ای با درب محکم آماده کنید و حدود یک سوم ظرف را روغن مایع بریزید.

حتما از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن هایی مثل روغن زیتون در یخچال سفت می شوند. بعد سیر های خرد شده را داخل شیشه بریزید و روی آنها هم چند قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید تا سطح سیر ها کاملا با روغن پوشیده شود. دقت کنید ظرف را تا لبه پر نکنید حدود یک بند انگشت از بالا خالی بماند.درب شیشه را محکم ببندید و آن را داخل یخچال نگهداری کنید. هر زمان که لازم داشتید، به راحتی از آن استفاده کنید.

همچنین بخوانید: نحوه فریز کردن و نگهداری قارچ خام در فریزر

سخن آخر

در انتها باید گفت شما می توانید سیر خشک و تازه را در یخچال یا فریزر به راحتی نگهداری کنید و تا یکسال بدون تغییر مزه و بو از آن برای انواع غذا ها استفاده کنید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!